Kosovo: independència imminent…

Bandera provisional de Kosovo
Kosovo és una mostra de tenir molta paciència i coherència internacional. Durant molts anys ha manifestat la seva voluntat d'independència. La seva situació geogràfica, però, li ha impedit assolir aquest objectiu, en trobar-se en territori serbi i ex-iugoslau, des de 1990 s'hi han patit nombrosos conflictes bèlics.  Fins al punt de que el 1999 la guerra va tenir el seu centre al seu territori, des de llavors l'esforç d'aconseguir la pau va ser prioritari, posteriorment l'esforç es va produir en democratitzar el país…però tot plegat no ha impedit mai que en el cap del poble kosovar es vulgui la independència respecte Sèrbia.
De fet, la UE i els EUA reconeixeran l'estat de Kosovo quan aquest, segurament diumenge, proclami la seva independència.  No ho farà ni Sèrbia, que prèviament ja ha declarat il·legal un acte que encara no s'ha produit ni Rússia…
Això si, l'argument de Putin, curiosament, és coherent: ahir mateix deia: "Kosovo no és un territori especial, és una província que vol la independència i punt…", i afegia, "Espanya té casos similars i no els hi permeten la seva independència…perquè a Kosovo si?"
A veure, certament Kosovo no és un cas especial, però si el poble kosovar vol la independència l'ha de poder aconseguir, de la mateixa manera que a Espanya els casos català i basc….en Putin deia, o tots o ningú!, doncs bé, que siguem tots….

[@more@]Quant a jesuspalomar

Em dic Jesús, soc de l\'Hospitalet, tinc 30 anys i soc politòleg. Tinc moltes lluites: l\'Hospitalet, els Països Catalans, Euskal Herria....
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.